Catherine
 

Catherine

Egy kicsit rólam. Félig magyar vagyok, édesanyám Jeanne-Marie Wenckheim grófnő, aki 1945-ben gyerekként hagyta el Magyarországot és 2009-ben tért vissza a falujába. Ükapám Charles Dickens volt. Fiatalabb húgommal nőttem fel egy gyönyörű öreg paplakban Yorkshire-ben és egészen kicsi koromtól –ahogyan a családom hívta- rendületlenül kis fészkeket építettem, legyen az a bokor alatt vagy a szoba sarkában. A bentlakásos kollégiumban újra rendeztem a bútorokat a ház főnökének nagy bosszúságára. 

Ibi néni a répa tortájával
Ibi néni a répa tortájával
A rendíthetetlen Karcsi bácsi
A rendíthetetlen Karcsi bácsi

Huszonéves koromban 10 éves hotelvezetői gyakorlatot szereztem Nyugat-Indiában a Karib-szigeteken, privát szigeteken, mint a Guana-sziget és a Kis-Nádtető-sziget, 26 évesen megvásároltam és felújítottam az angol Virgin-szigeten a Limberry bérházat. 2001-ben Magyarországra költöztem, magyarul kezdtem tanulni (ma is tanulom) és Budapesten 20 nagy régi stílusú lakást főként ír befektetők részére újítottam fel. Budapest belvárosában a sarki boltunkban találkoztam angol férjemmel, Christopher-el, akivel pár év múlva összeházasodtunk. Csákberénybe jöttünk, hogy találjunk egy vidéki házat és a történet itt nőtte ki magát a férjem maximális bátorításával. Mára 8 házat építettünk és újítottunk fel.

Két évvel később csatlakozott hozzánk Ibi és Karcsi, a családunk tagjai lettek és felbecsülhetetlen segítségük, befektetett kemény munkájuk és répa tortáik nélkül a kunyhók nem váltak volna azzá, amik ma. Kislányunk, Meg helyben jár iskolába és folyékonyan beszél magyarul, angolul és németül. A közeli falvak polgármesterei közül dr Vécsei Laci nagyon támogató, nagyszerű brit humorérzékét nagyon szeretjük. A falu és a környék sok polgárával dolgozunk együtt a kunyhók működtetésén.

Látogatóink 80%-a Magyarországon él, nagy részük visszatérő vendég –visszajelzéseik alapján erősségünk a szolgáltatás minősége, hogy odafigyelünk a részletekre és hogy a fotók hűen adják vissza a hely hangulatát, a valóságot. 

Büszkék vagyunk arra, hogy energiánkat az ECO Házon elhelyezett napelemekkel nyerjük , de van saját fehér borunk, lekvárunk, savanyúságunk, paradicsomlevünk, levendula olajunk, szappanunk, pálinkánk és saját párnahuzatokat tervezünk.

(Végül, de nem utolsó sorban meg szeretném említeni honlap tervezőnket, Kálmán Pétert –westerlike.com-, mérhetetlen türelmét a honlap létrehozása során. Köszönöm neked Péter, valamint Csondor Ágnes, Jaksa Tímea, Bognár-Török Rene és Claire Morgan fotósnak).